.
.

10 натурални съставки в хранителните добавки NUTRASTIL и тяхното действие


Хранителните добавки NUTRASTILL са разработени със стремеж към предоставяне на комплексна грижа за организма, използвайки само натурални и внимателно подбрани съставки. С хранителните добавки NUTRASTILL получавате изчерпателна грижа за своето здраве, използвайки само най-качествени натурални съставки.

Комбинацията от колаген пептиди, морски магнезий, активен въглен от кокос, куркумин, туркестерон, трибулус, левзея, босвелия, калций, витамин D3 прави NUTRASTILL незаменима част от поддържането на вашия здравословен начин на живот.

1.Колаген пептиди

Колагенът е протеин, който се съдържа в изобилие в кожата, костите, ставите, косата и ноктите. С възрастта и в резултат на външни въздействия кожата губи колаген, което може да доведе до появата на бръчки, загуба на еластичност и други признаци на стареене.

Хранителните добавки с колаген пептиди са формулирани, за да предоставят организма необходимите вещества за синтеза и поддръжката на колагена.

Колагенът е отговорен за еластичността и стегнатостта на кожата. Колаген пептидите подпомагат структурата на кожата, подобрявайки нейната еластичност и предотвратявайки появата на бръчки.

Колагенът играе важна роля за здравето на косата и ноктите. Приемът на колаген пептиди може да подобри структурата на косъма и да засили ноктите, като ги прави по-устойчиви и по-блестящи.

Колагенът е ключов за структурата на ставите и хрущялите. Хранителните добавки с колаген пептиди могат да помогнат при поддържането на гъвкавостта и функционалността на ставите.

Приемът на колаген пептиди може да подпомогне здравето на костите и да предпази от загуба на костна плътност.

Колаген пептидите действат отвътре на вън, предоставяйки необходимите елементи за поддържане на здрава и сияйна кожа. Те могат да подпомогнат и в борбата със свободните радикали, които допринасят към стареенето на кожата.

Колагенът играе важна роля в процеса на заздравяване на рани и травми. Приемът на колаген пептиди може да насърчи бързото и ефективно заздравяване на тъканите.

2. Морски магнезий

Магнезият играе роля в регулирането на сърдечния ритъм и поддържането на нормалното кръвно налягане. Редовният прием на морски магнезий може да помогне за поддържането на здравето на сърцето.

Магнезият е важен за абсорбцията на калций и фосфор, което е от съществено значение за здравето на костите. Хранителната добавка с морски магнезий може да бъде полезна за поддържане на костната плътност и превенцията на костни заболявания.

Магнезият има успокояващ ефект върху нервната система и може да помогне при управлението на стреса и нервността. Той участва в синтеза на невротрансмитери, които регулират настроението и състоянието на духа.

Магнезият участва в метаболизма на глюкозата и може да подпомогне контрола на нивата на захарта в кръвта. Това е особено важно за хора с диабет.

Той е от съществено значение за правилната функция на мускулите. Той може да помогне при предотвратяването на спазми и крампи, особено при спортни дейности или интензивна физическа активност.

Магнезият участва в регулацията на хормоните, включително инсулина и тиреоидните хормони.

3. Активен въглен от кокос

Активният въглен от кокос е известен със своите абсорбиращи свойства и се използва като хранителна добавка за детоксикация и подобряване на функциите на черния дроб. 

Активният въглен се свързва с токсините в черния дроб и ги предотвратява от повторно абсорбиране в организма, което може да помогне при изчистването на този орган.

Приемът на активен въглен може да помогне за детоксикацията на организма, като абсорбира вредни вещества и токсини, които са попаднали в системата.

Активният въглен може да бъде използван и за почистване на зъбите, като абсорбира петна и насърчава оптималната устна хигиена.

4. Куркумин

Този природен съставен елемент е известен със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Куркуминът е силен антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали в организма. Този процес играе ключова роля в предотвратяването на оксидативен стрес и стареене.

Куркуминът има доказано противовъзпалително действие. Той може да помогне при облекчаването на възпалителни състояния в тялото и да подпомогне в управлението на хронични възпаления.

Куркуминът се свързва с подобряване на функцията на сърдечно-съдовата система. Той може да помогне при поддържането на нормалното кръвно налягане и намаляването на нивата на лошия холестерол.

Той може да бъде полезен при поддържането на гъвкавостта и комфорта на ставите. Той има противовъзпалително действие, което помага при заболявания като артрит и ревматизъм.

Куркуминът подпомага здравето на кръвоносните съдове, като подобрява тяхната еластичност и поддържа здравето на сърдечните клапи.

5. Туркестерон

Туркестеронът се твърди, че може да подобри сексуалната функция при мъжете, включително увеличаване на либидото и подобряване на еректилната функция.

Някои изследвания предполагат, че туркестеронът може да има положителен ефект върху здравето на простатата, като подпомага баланса на хормоните и предпазва от уголемяването на простатата.

Туркестеронът може да подобри енергийните нива и издръжливостта, като подпомага метаболизма на тялото.

Той има влияние върху теглото, като регулира метаболизма и подпомага тялото в управлението на мазнините.

Туркестеронът подпомага здравето на костите, като поддържа костната плътност и структура.

Той може да подобри чувствителността на тялото към инсулин, което е полезно за управлението на кръвната захар.

6. Трибулус

Трибулусът се използва традиционно за подобряване на либидото (сексуалното желание) при мъже и жени. Счита се, че този ефект е свързан с увеличаване на нивата на определени хормони, като тестостерон.

Има предположения, че трибулусът може да подпомогне еректилната функция при мъжете, като повишава кръвообращението в областта на половите органи.

Трибулусът има положителен ефект върху здравето на простатата, като помага за намаляване на възпалението и подпомага естествените процеси на простатната функция.

Някои хора използват трибулус за увеличаване на мускулната маса и сила, като се счита, че той може да стимулира анаболичните процеси в организма.

За жените се твърди, че трибулусът може да помага в регулирането на менструалния цикъл и подпомага женската репродуктивна система.

Някои хора използват трибулус като добавка, която може да подпомогне здравето на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система.

7. Левзея

Левзея е растение, което се използва като хранителна добавка за подпомагане на физическата и умствена издръжливост, управление на стреса и подобряване на общата енергия и жизненост.

Левзеята е класифицирана като адаптоген, което означава, че тя може да помогне на тялото да се адаптира по-добре към стресови състояния и да възвръща баланса в организма.

Тя се използва като хранителна добавка, която може да подпомогне увеличаването на физическата издръжливост, енергията и способността за устойчивост.

Този билков екстракт подобрява когнитивните функции, включително концентрацията, паметта и умствената яснота.

Левзея може да подпомогне здравето на сърцето, като подобри кръвообращението и намали нивата на холестерол.

Някои хора използват левзея като хранителна добавка, която може да помогне за поддържането на здравето на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система.

Левзеята подпомага имунната система, като стимулира защитните реакции на организма.

8. Босвелия

Босвелията се използва за своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при заболявания като артрит и други възпалителни състояния.

Босвелията се твърди, че може да помага при управлението на болката, особено при болки в ставите и мускулите.

Тя подпомага здравето на ставите, като поддържа гъвкавостта и улеснява движението.

Босвелинът, съдържащ се в босвелията, е известен с антиоксидантните си свойства, които помагат в борбата със свободните радикали и оксидативния стрес.

Босвелията има положителен ефект върху управлението на нивата на захарта в кръвта, което е полезно за хора с диабет.

Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на босвелията могат да бъдат полезни за здравето на кожата, особено при проблеми като акне или екзема.

Тя помага в укрепването на имунната система, като подпомага защитните функции на организма.

9. Калций

Калцият е ключов за формирането и поддържането на здравето на костите и зъбите. Той участва в образуването на костна тъкан и в поддържането на костната плътност.

Той играе роля в предаването на нервните сигнали в тялото. Той е важен за правилното функциониране на нервната система и предотвратяването на нервни разстройства.

Калцият участва в регулацията на сърдечния ритъм и контролирането на кръвното налягане.

Той играе роля в регулирането на pH баланса в организма, което е важно за поддържане на оптималната киселинност в различните тъкани и течности.

10. Витамин D3

Витамин D3 подпомага абсорбцията на калций и фосфор от храната в червата, което е от съществено значение за здравето на костите и зъбите. Той участва в формирането на костна тъкан и поддържането на костната плътност.

Витамин D3 има важна роля в регулацията на имунната система.

Той е свързан с мускулната функция и помага за поддържането на силата и функционалността на мускулите.

Витамин D3 има защитна роля срещу различни хронични заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои форми на рак.

Той подпомага антиоксидантната защита в организма, което е важно за намаляване на оксидативния стрес и предпазване на клетките от увреждания.

Витамин D3 играе роля в поддържането на здравето на сърцето и намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Известно е, че витамин D3 влияе на функциите на мозъка и може да бъде свързан с намаляване на риска от неврологични заболявания.

Всяка една от тези хранителни добавки предоставят комплексна грижа за организма.

Важно! Преди да започнете да приемате хранителни добавки, винаги се консултирайте с личния си лекар!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *