.
.

Нека поговорим за уличната мода


Photo by stylecaster.com

Photo by stylecaster.com

Днес, през 2018 година, уличната мода все по-сериозно навлиза в ежедневието ни, а някой от водещите дизайнери разработват колекции за улична мода (street style).

И как не, тя е интересна, като е нея са съчетани баланса на удобството и елегантния стил. Но какво е улична мода?

Улична мода представлява  съвкупност от елементи, които могат да се видят всеки ден по улиците на големите градове. Тя може да бъде различна – консервативна и закачлива, удобна и странна. Днес уличната мода се е превърнала в тенденция. Тя вдъхновява дизайнерите и жителите на самите градове с удоволствие черпят идеи в тази разнообразна и цветна среда.

Основните представители на уличния стил са тийнейджърите. Именно те са измислили и разработват и днес тази модна тенденция . Така че, този стил се формира под влиянието на младото поколение , в които значителна важност е комфорта.

Затова основните компоненти на този стил са дънки, блузи, тениски , палта и пуловери, маратонки. Те са удобни както да се ходи на училище , така и на работа или просто да се разхождат из града с приятели. В тези дрехи , нищо не трябва да ограничават движенията , смущава или причинява дискомфорт . Този стил на обличане трябва да бъде едновременно удобен за активна дейност и да даде чувство на увереност .

И в същото време , уличната мода – това не е просто избор от удобни дрехи. Всички те трябва да бъдат интересни , необичайни и уникални. И най-важното – да се формира индивидуален стил , който не е в регулация с всички правила и ограничения , и е отражение на емоциите и вътрешното състояние и начин на живот.

Ето защо за уличната мода са и типичните широки рокли, поли и ризи , цветни клинове, чорапи и чорапогащи . Връхни шалове допълнени с разнообразие от цветове и ръкавици . Неизменно в уличната мода присъстват слънчеви очила и чанти с интересни форми . И специално място , разбира се, заемат декорациите – те могат да бъдат изработени от кожа , панделки , мъниста, камъни , благородни метали или прости материали.

В уличната мода може да се комбинират различни дрехи и стилове . Каубойските ботуши често се носят с леки рокли, кожените панталони с тънки токчета а кожените якета – с дълги плисирани поли. Но умелото съчетаване цвят и добрия избора на облекло за всеки конкретен случай създава необичайно стилен образ на удобните и привидно неподходящи за комбиниране дрехи.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *