.
.

Тонални кремове


Чистата, равномерна кожа е ключът към красотата на всяка възраст. Но обривите, възрастовите петна, свързаните с възрастта нередности и нездравословният тен изобщо не рисуват външния вид. Най-добрият качествен тонален крем обаче покрива почти всички несъвършенства за броени минути. Този вид декоративна козметика не само визуално трансформира кожата, но и внимателно се грижи за нея, като постепенно подобрява нейното състояние. Прегледът разглежда десет от най-добрите продукти, които най-бързо се справят със задачите.

Какво е Тонален крем

По едно време тоналните кремове се превърнаха в наистина иновативен и емблематичен продукт. Декоративни продукти от този вид са разработени от компании от Южна Корея и се оказаха пробив сред козметиката за създаване на естествен ежедневен грим. Принципът на действие на тоналния крем е да комбинира маскиращи и грижовни свойства и да приспособи продукта към тена на кожата на момичето. Линийките с разнообразни нюанси перфектно се адаптират към студени и топли нюанси и са почти напълно подходящи за повечето клиенти.

С течение на времето палитрите от продукти бяха разширени, което направи възможно по-точното избиране на перфектния тон за всеки вид външен вид. Продуктовите линии постепенно се разширяват, на пазара се появяват сериите CC, DD и дори EE с още по-голям набор от функции. Европейските производители също се включиха в разработването на подобни продукти, като пуснаха свои собствени тонални еко кремове.

Положителните характеристики на висококачествения тонален крем и разликите му от обичайния фон дьо тен са:

 • наличието на силен слънцезащитен SPF фактор;
 • универсалност на нюанса;
 • способността да се адаптира към естествения тон на кожата на собственика;
 • прилични качества на матиране;
 • осезаемо изглаждане на релефа на кожата, маскиране на пори и неравности;
 • относително плътно, но не се усеща покритие;
 • изобилие от грижовни компоненти, които отговарят на нуждите на кожата.

Обикновено корейските продукти залагат на матирането на епитела и скриването на несъвършенствата. Европейските марки залагат на по-естествен завършек и хидратация на кожата.

Може би единственият недостатък на продукта е сложният процес на премахване на грима. Факт е, че основата на крема е много гъста и гъста поради силиконите, включени в състава му, някои маскиращи компоненти могат да запушат порите. Следователно тоналния крем трябва да се отстранява правилно. Отстраняването на декоративна козметика се извършва на няколко етапа.

 1. Първо трябва да използвате хидрофилно масло. Компонентите му ефективно разтварят основата на BB крема. За целта просто нанесете маслото върху кожата и нежно я масажирайте за минута-две.
 2. След лек масаж е необходимо да се измие с вода. Влагата превръща маслото в лека почистваща емулсия, която премахва напълно грима.
 3. След като премахнете грима с емулсия, трябва да се измиете отново и да използвате почистваща пяна. Този продукт премахва добре излишната мазнина от кожата, като предпазва порите от запушване с остатъците от почистващи продукти.

Кога да започнете да използвате

BB кремът със слънцезащитен крем трябва да се нанася с първите пролетни лъчи до облачната есен, тъй като UV радиацията допринася за бързото изсъхване и фотостареене на кожата. Освен това такъв продукт ще бъде търсен през зимата след определени козметични процедури, например киселинен пилинг. Последните повишават фоточувствителността на епитела, което може да причини пигментация. Ето защо за студения сезон си струва да изберете добър крем със защита.

Основните показания за употребата на BB крем са:

 • умерени кожни несъвършенства;
 • неравен тен;
 • тъпота на епитела;
 • необходимостта от матиране на мазен или овлажняващ сух епител;
 • зачервяване;
 • разширени и ясно видими пори и други естетически несъвършенства.

Кога не трябва да използвате BB кремове

Разбира се, собствениците на чиста, добра кожа не трябва да се увличат от продукти с толкова дебело покритие. Ако няма недостатъци, тогава не е необходимо да използвате маскиращ продукт.

Момичетата с тъмна кожа също трябва да бъдат внимателни. Линиите на корейските кремове практически нямат подходящи нюанси за дъбени красавици, така че тоновете просто избелват лицето неестествено. За атрактивен козметичен ефект си струва да закупите подходящ крем от серия европейски марки.

И, разбира се, не трябва да използвате BB крем за тези, които не са готови да купуват допълнителни средства за цялостно премахване на грима и да отделят повече време за премахване на тона.

Критерии за избор на крем

Основните критерии за намиране на подходящ крем са:

 • съответствие с типа кожа;
 • плътността на полученото покритие;
 • параметър SPF фактор;
 • нюансът на продукта, който може да бъде избран с помощта на тестер, сонда или фотомостри;
 • дълбочина на покривна способност;
 • свойства на покритието: матово, естествено, сияещо и др.;
 • цена и др.

Ако е възможно, закупете няколко мостри, за да тествате напълно продукта, преди да закупите версията в пълен размер. Това ще ви спести да губите пари за грешен крем и ще ви позволи да идентифицирате възможна алергия към продукта в ранните етапи.

Източник – Здраве и красита от природата с ЕкоДеТони
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *