.
.

Специални круизи за пътешественици


За много хора традиционните туристически обиколки и почивки отдавна са загубили чара си и те търсят нещо ново и необичайно. За да не ги загубят като клиенти, туроператорите измислят различни атрактивни предложения, с които да ги провокират. Една от атракциите са приключенски круизи из Карибско море. Програмата е провокирана от филма “Карибски Пирати” и следва стъпките на Франсис Дрейк и Хенри Морган. Те значително се различават от обичайните круизи, защото избягват популярните за туристически обиколки пристанища, а акостират из съвсем диви, екзотични брегове.

Холивуд често повлиява круизните маршрути, като предприемчивите организатори предлагат дестинации, станали популярни заради някой касов филм. Например, през 2011 хит бяха тематични круизи, повлияни от филма на Терънс Малик “Тънка червена линия”. Круизните лайнери обикаляха острови в Тихия океан, станали арена на сражения по време на втората световна война. Този тип необичайни круизи, са много харесвани от маниаци, бягащи от тривиалните туристически обиколки.

Търсенето на приключения кара доста хора да предприемат пътувания, които не залагат на комфорта и забавленията, а имат за цел вдигане на адреналина. Това най-често са частни яхтени круизи, запътили се към екзотични места, с някаква цел. Някои искат да снимат флора и фауна, други смятат да плуват в океана сред акули, а трети просто искат да избягат от цивилизацията на някое уединено райско кътче.

Някои нетрадиционни круизи целят осъществяване на желанието на хора от определени кръгове да се уединят. За тази цел круизният лайнер е най-подходящото място – на борда на кораба се събират съмишленици, които са тръгнали с целта, да изживеят заедно чудесни моменти. Дали ще са запалени по историята хора, тръгнали на тематична експедиция по древни земи или голф маниаци, решили по море да обиколят някои добри голф игрища, на които да се отдадат на любимата игра, няма значение, важното е, че тези хора се чувстват чудесно сред хора, настроени на същата вълна като тях.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *