.
.

Популярни печатни услуги, предлагани от Поликарт


Най-популярните печатни услуги са тези, от които клиентът се нуждае в даден момент. Например, не може да се твърди, че печатът на плакати е по-популярен от флексографията. Всичко определя обема на местния пазар и търсенето.

В същото време има услуги, които традиционно са много търсени. Това са услуги, като печат на листовки, визитки, брошури и други промоционални продукти с малък формат. За това какви други печатни услуги се търсят, ще научите от настоящата статия, приятно четене!

Популярни печатни услуги по метод на печат

Сферата на печатните продукти днес се промени доста и всичко това благодарение на въвеждането на роботика и компютри в производствения процес, както и на развитието на технологиите. Печатниците могат да се различават по асортимент, обем и технологии, използвани в процеса на подготовка и отпечатване на тираж.

Има и универсални печатници. Производствената база в този случай е доста мощна, тъй като тук се използват само най-модерните технологии. За производството на продукти с тираж от няколко хиляди единици (вестници, списания) се използва скъпо офсетно оборудване, което могат да си позволят само успешни компании. Ето защо няма толкова много универсални печатници, броят им е ограничен.

Ако говорим за най-популярните видове печатници, това са офсетови и дигитални салони. Причината за това беше, че е възможно да се използва цифрово оборудване за производство на малък тираж.

В печатници, където се изработват стикери и опаковки, се използва флексографският метод, както и ситопечат и тампонен печат.

Напоследък стана популярен магнитен печат, който предвижда производството на продукти по метода на лак и стерео или варио печат.

Съществуват 4 основни етапа на печатни услуги


Печатните услуги са набор от дейности, които са насочени към производство на продукти. Това включва абсолютно всичко: и разработването на концепцията, и създаването на оформление, и процеса на производство на стоки.

Етапите на предоставяне на най-популярните печатни услуги:

Създаване на оформление. Този етап е един от най-важните, тъй като именно в този момент се одобрява външният вид на произведения продукт, по-специално неговият размер, дизайн, форма и т.н. Оформленията могат да бъдат с различна сложност, което определя времето, което отнема за създаване на продукта. Например за визитка са необходими около 1-2 часа, но малко повече за опаковка или POP-UP.
Подготовка за печат. Тук оформлението се проверява и подготвя за производство. В някои случаи се създава на този етап. Въпреки че най-често клиентът го изпълнява самостоятелно. В този случай този етап започва с проверка на оформлението.
Печат на продукт, тоест прилагане на подготвено оформление върху материал, който може да бъде абсолютно всичко. Днес печатницата предоставя услуги за декориране дори на готови продукти, като раници, чанти, дрехи, чаши и др. Нанасянето се извършва с помощта на офсетов, дигитален, сито, широкоформатен печат и др.
Обработка на продукта след печат, за да му се придаде завършен завършен вид. Тя може да бъде различна, но в повечето случаи крайният продукт не се нуждае от тази процедура. Ако вземете отпечатването на плакати върху хартия А2 с помощта на цифрово оборудване, тогава не се изисква последваща обработка тук, тъй като нищо не трябва да се изрязва, за разлика от производството на брошури или визитни картички.

Най-популярните печатни продукти
Според прогнозите на някои скептици, печатът, който дълго време е бил лидер в рекламата, постепенно губи позициите си. Въпреки това, както показва животът, напротив, това стана от голямо значение в тази област, тъй като броят на копията на такива стоки може да се увеличава за неопределено време, което е невъзможно да се направи с телевизионна реклама.

Всяка година, благодарение на дизайнерите и търговците, се появява голямо разнообразие от продукти, например модерни брошури, брошури, пощенски картички, листовки и други печатни рекламни продукти, насочени към популяризиране на услуги и стоки.

Най-популярните видове печатни продукти днес са:

Брошура. Най-често срещаните опции са формат A5, A6, по-малко популярни са A4 и A7. Листовките могат да бъдат цветни или черно-бели, едностранни или двустранни. Що се отнася до цената, този тип печатни материали спада към най-евтиния промоционален продукт. Струва си да се отбележи, че за производство могат да се използват както конвенционален принтер с офис или специална хартия, така и офсетов печат. По правило листовките се отпечатват със слоган, информация за контакт и ярка рисунка, която хваща окото.
Визитка. За изработката на този промоционален продукт, който може да бъде както личен, така и фирмен, се използва картон или плътна хартия с размери 5х9 см. Визитката съдържа информация за лице или име на фирма с всички контакти, както и лого (за организация). Дизайнът на продукта се избира от клиента.
Брошурата е най-често с формат А4 (понякога по-малък), върху който е нанесена информация от двете страни относно онези услуги или стоки, които трябва да бъдат рекламирани. Този продукт може да бъде многостраничен. В този случай за свързване се използва пружина, лепило или конец.Най-популярните продукти за печат
Брошура, каталог – продукт, който се състои от четири или повече листа, сгънати на няколко гънки, с отпечатана информация върху тях. На тях можете да видите снимки на стоки или услуги, тяхната цена, условия за закупуване и т.н.

Постер. Този продукт, направен с рекламна цел за широка аудитория, може да бъде видян в магазини, подлези, билбордове, билбордове, изложби, витрини, фестивали, конференции. За печат се използва банерна тъкан, обикновена хартия или самозалепващо фолио Orakal. Що се отнася до качеството, тук то е най-доброто, освен че рекламират продукти, много клиенти използват снимки на модели, които са популярни по целия свят.

2 популярни услуги, които не са свързани с печат
Разработване на дизайн.
Ако вие самите нямате дизайнерско образование, тогава ще трябва да се свържете със специалист, за да разработите рекламен продукт. Само професионалист ще може да проектира продукт, като вземе предвид подготовката на материала за печат, тъй като това е доста сложен процес. Дизайнерът ще създаде такъв проект, който в крайна сметка ще бъде отпечатан с високо качество. Специалист, знаейки всички тънкости на този процес, ще може да избегне възможни грешки, които ще струват доста скъпо.

Безплатни шаблони.
Не отказвайте, ако печатницата ви предложи безплатни шаблони – по този начин можете да спестите не само време, но и пари. Те се създават, като правило, за Photoshop, Adobe Illustrator и други професионални дизайнерски програми. С маркировка на ръбове, рязане и безопасна зона, не е нужно да се притеснявате, че разделителната способност и размерът на готовия продукт не отговарят на вашия дизайн.

Финални думи

Ако Ви трябват услуги от печатница, то Ви съветваме да тествате услугите от печатница Поликарт, тъй като се предлагат богата гама от услуги, свързани с дизайна и печата.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *