.
.

Подходящи масла за мазна кожа


Разбираме, че използването на масло за лице върху мазна кожа звучи парадоксално и ужасяващо! Дали това е подвеждащо и води към акне апокалипсис, или маслата за лице всъщност са щадящи за кожата?

Нека започнем с това какво се случва, когато кожата произвежда твърде малко себум. Ако кожата е лишена от естествено омазняване, тя ще премине в режим на свръхпроизводство, за да компенсира липсата му. Изсушаването на мазна кожа чрез пропускане на хидратацията и използване на нещадящи, премахващи себума съставки всъщност ще доведе до обриви, акне и дори по-голямо омазняване.

Какъв вид масла за лице да изберете и защо?

Ако искате да се възползвате от всички потенциални ползи от използването на масло за мазна кожа, ще трябва да изберете такова, което е формулирано специално за вашия тип кожа.

Насочете се към по-леки масла, които да не запушват порите ви и да може лесно да почистите лицето си от тях. Търсете онези с по-малък молекулен размер: маслата от арган, чаено дърво и жожоба вършат работа. Ако молекулярната структура на маслото е твърде голяма, то няма да може да проникне в горния слой на кожата ви.

3-те масла, които трябва да пробвате

Масло от жожоба

Изключително лекото масло от жожоба може да ви помогне да балансирате собственото си производство на себум, без да оставя след себе си мазни остатъци. Всъщност това е най-добрият избор за имитиране на собствения себум на кожата ви. Това сходство може по същество да заблуди телата ни да произвеждат по-малко себум, което означава по-малък шанс за излишно омазняване.

Маслото от жожоба също може да бъде много полезно за склонна към акне кожа, тъй като не е комедогенно, което означава, че няма да запуши порите ви. Благодарение на малкия молекулен размер на маслото от жожоба, то може да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата. Това може да помогне за пренасянето на активни съставки като ретинол и витамин С за борба с обриви и акне.

Арганово масло

Виждали сме го, чували сме за него, но всъщност не знаем какви тайни оръжия за кожата се крият в аргановото масло. Витамин Е в това масло не само действа противовъзпалително за раздразнена или чувствителна кожа, но също така може да доведе до балансиране на нивата на себума в кожата ви.

Комбинирайте успокояващите кожата предимства на витамин Е с мощните антиоксиданти в аргановото масло и ще получите отвара от „течно злато“ за борба с акне и избледняващи белези от акне.

Маслото от чаено дърво

Маслото е популярно лекарство и осигурява множество ползи за кожата. Това етерично масло се получава от листата на вид дърво, наречено Melaleuca alternifolia, което расте в Австралия.

Употребата на чаено дърво действа страхотно на кожа склонна към акне, освен това има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Резултатите от проучване, което включва 14 участници с акне, подкрепят използването на масло от чаено дърво за лечението му. Участниците прилагат маслото върху лицето си два пъти на ден в продължение на 12 седмици. Изследователите измерват ефикасността на маслото от чаено дърво въз основа на всяко намаляване на лезиите от акне.

Използвайте масла за хидратиране и лечение на вашата мазна кожа и не забравяйте, че това няма да ѝ навреди. Залагайте на доверени доставчици и направете консултация със специалисти при нужда.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *