.
.

От какво не трябва да се пести, ако предстои ремонт


Когато трябва да се прави ремонт, особено на нов апартамент, е ясно, че всеки разход е от значение. Трябват пари за материали и за майстори, често пъти нещата са спешни. Пазарът е огромен и има всякакви цени. Но не трябва обаче да се изкушаваме от по-евтиното, защото пестейки от материали и услуги, можем да си създадем много проблеми за в бъдеще. А това никой не го иска. Има някои ремонтни дейности, при които е доста рисковано да се правят икономии.

От изолацията – при ново строителство е почти сигурно, че сградата ще бъде с поставена изолация. Проверете, обаче как е слагана тя. И то най-вече ако става въпрос за първи или последен етаж. Дори повикайте специалист, който да я погледне. Ако си купувате нов дом, на който още няма изолация, най-добре е да сложите или да изискате това от фирмата изпълнител. Така ще спестите пари за отопление, както и нерви в бъдеще.

Банята и тоалетната – вярно е, че ремонта на тези помещения може да ви струва скъпо. Но пък той не се прави всяка година. Пребоядисване на стените може да се прави, когато си поискате. Но да лепите нови плочки или да подмените ВИК, няма как да го правите често. Ако се налага ремонт на банята и тоалетната, най-добре го направете добре, тъй като едва ли пак ще правите скоро. Ако трябва подменете ВИК, плочките, ваната, мивката, душ кабината и т.н. Няма да е приятно, ако всяка година ремонтирате по малко, особено банята и тоалетната. А те са най използваните помещения.

Кухнята – за нея се отнася същото нещо. Недейте да правите само дребни промени и някакви декорации. Ако сте решили да ремонтирате – оправете всичко! В случай, че сте решили да поръчате нова кухня, предварително нагласете така нещата, че да не се налага манипулацията след това. Освен това, при бъдещи промени може да се наруши нейната естетика. Помислете какви уреди ще ви трябват, къде ще бъдат инсталирани, какво ново бихте купили занапред и т.н.

Източник:https://rabotnioblekla.bg/
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *