.
.

Основни принципи на менталната аритметика


Съвременните училищни програми създават дискомфорт не само при децата, но понякога и при техните родители. Постоянните промени и „подобрения“, въвеждането на нови задължителни предмети за външно тестване в 11 клас – всичко това принуждава детето да учи с максимална концентрация от първите класове на училището. Затова много родители искат децата им да се научат поне малко по-лесно. Има начин да помогнете на детето си да учи по-лесно, да се справя по-гъвкаво в подобни ситуации. Имено чрез ментална аритметика! Какви принципи са в основата на менталната аритметика и как помага на децата?

КАКВО ТОЧНО Е МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА?
Менталната аритметика е програма, която ви позволява бързо да развиете две полукълба на мозъка с помощта на бързо броене: ляво и дясно. Както знаете, лявото полукълбо е отговорно за логическото мислене, езиковите способности, речта, запаметяването на факти, имена, дати. Благодарение на лявото полукълбо можем да анализираме информация, да я обработваме, разпознаваме символи. Дясното полукълбо е отговорно за интуицията, въображаемото мислене, пространствената ориентация. Именно поради нашия „правилен помощник“ усещаме музиката и пеем чисто, разбираме метафори и сравнения, можем да мечтаем и да фантазираме. За да може синът ви или дъщеря ви да развият целия мозък хармонично, изпратете го на ментална аритметика.

Благодарение на тази техника вашето може да бъде бъде по-добре в училище. В крайна сметка часовете по ментална аритметика допринасят за концентрацията, вниманието и паметта. Следователно, детето може лесно да учи чужди езици, да запаметява исторически дати и факти, теореми по физика и алгебра, химични формули. Дори и по-рано да е имал пристрастие към хуманитарните науки, след обучение ще се интересува както от математическите, така и от биологичните специалности.

С помощта на менталната аритметика детето ще получи развитието на въображение, мисленето и ще подобри паметта . Той ще може да реши различни проблеми по два начина: творчески и аналитичен. Поради успехите си, той ще повярва в себе си, самочувствието му ще се повиши и ще се формират лидерски качества. Умствената аритметика ще направи всяко дете малък гений, който ще достигне големи висоти в бъдеще.

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА МЕНТАЛНАТА АРИТМЕТИКА
Основите на менталната аритметика са упражнения, чрез който детето ви бързо да подобри умствените си способности. Не бива обаче да мислите, че бързата оценка е единственото нещо, което дава техниката. Системата на умствената аритметика е проектирана по такъв начин, че да развие и двете полукълба на мозъка. Обърнете внимание, че училищната програма не може да се похвали с такъв подход. А именно развитието на двете полукълба на мозъка дава възможност да се разкрият природните таланти, които има всяко дете.

Следните принципи са в основата на менталната аритметика от:

принцип на цялостно развитие. Знанията и уменията, придобити в курсовете, ще бъдат полезни по всеки учебен предмет, както и при по-нататъшно обучение в университет и в много професии;
принцип на качество и полза. С минимални усилия могат да се постигнат максимални успехи. Всеки урок трябва да е интересен за читателите. Принцип на съвременния подход. Съществуват много онлайн платформи, благодарение на които е възможно да заинтересувате съвременните деца. Голям екран, интерактивни задачи, различни ефекти – всичко това радва и пленява дори най-неспокойните деца.

Ако тази област ви се е сторила интересна, можете да научите допълнителна информация, посещавайки този сайт.Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *