.
.

Описание на розите, спрямо техните цветове


Символика на розите според техните цветове

Напоследък много хора предпочитат да правят изненадващи подаръци на любимите си хора, като най-често се изпраща доставка на цветя, парфюми, козметика или бижута. Малко са хората, които познават езика на цветята и знаят как да ги подберат правилни, когато са за подарък. Най-често подаряваните цветя са рози, като те са и с най-много значения, тъй като те зависят и от цвета им. Ето и по-популярните цветове и техните значения.

Романтично червено

Според римските и гръцките митове и легенди, червените рози са свързани с богинята на любовта. Червените рози са символ на истинската любов, огнените страсти и дълготрайната вярност.

Чудни бели

Бялото е цвета на чистота и невинност, а бели рози символизират и двете, а в допълнение можем да добавим и истина, смирение и благоговение. Белите рози много често се използват при сватбените тържества, като символ на новото начало.

Сладко розово

Розовите рози символизират грация, елегантност и финес. Тъмно розовите рози са символ на благодарност, признателност и възхищение, а светло розови рози изказват съчувствие.

Свежо жълто

Веселите жълти рози символизират радост и веселие. Жълтите рози са символ на топлина, грижа и приятелство.

Пикантно оранжево

Оранжевия цвят е ободряващ, а оранжевите рози са символ на ентусиазъм, вълнение и страст.

Прекрасна лилаво

Лавандулата, люляка и лилавите рози са символ на очарованието и мистерията. Тъмните пурпурни рози символизират богатство и разкош.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *