.
.

Как да проектираме баня- експертни съвети за планиране и оформление на банята


Открийте как да проектирате баня до съвършенство- това е чудесна възможност да се възползвате максимално от пространството си със стил.

Проектирането на баня най- вероятно ще изиска повече внимание от всяка друга стая. Кухнята може би е изключение, но дори и при нея неизменно присъствието на кухненски дизайнер ще изглади процеса.

С набор от вдъхновяващи идеи за баня, от които да избирате, си струва да имате някакъв вид дизайнерска услуга, било то от интериорен дизайнер, специалист дизайн на баня или най- малкото от опитен строител/водопроводчик с око за дизайна.

КАК ПЛАНИРАТЕ НОВОТО ОФОРМЛЕНИЕ НА БАНЯТА?

Тъй като има толкова много идеи, от които да избирате, начина, по който ще планирате новата си баня, зависи от много фактори. Това включва функции, размер на пространството, мебели за баня, колко често ще се използва и още много.

Нека започнем с дизайнерските ефекти, които доброто оформление на банята може да създаде:

  • Гледката при влизане: Това е важна част от дизайна, така че е добра отправна точка за оформлението на вашата баня- първо искате да видите ваната или мивката, а не тоалетната.
  • Изберете една ключова част: Било то свободно стояща вана, спираща сърцето суетна единица или красиво облицована душ зона и изградете оформлението около нея.
  • Симетрични оформления: Ако пропорциите на стаята се поддават на симетрия си струва да начертаете симетрично оформление, може би подравнено с архитектурно съкровище, като оригинален прозорец с крило.
  • Направете място: Осигурете достатъчно пространство около всяка част за удобна употреба и обърнете внимание на вратите за душ кабина. В тясно пространство изберете отварящи се навътре врати или душ над ваната.
  • Попитайте експерти: Специалистите в Баня ДеЛукс ще ви помогнат да погледнете отвъд съществуващите оформления. След разговор с експерт ще се изненадате как дори най – малките бани могат да бъдат планирани с въображение и да изглеждат добре.

ПЛАНИРАНЕ НА ДУШ СТАИ, МОКРИ СТАИ И БАНИ ЗА ГОСТИ

Душ стаите и баните за гости често могат да бъдат поместени в изненадващо малко пространство, с помощта на спестяващи място принадлежности и мивка със шкаф към нея. Не усложнявате, спестете с душове с термостатичен клапан и лесни за почистване.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при душа е типът на пода, който имате. Независимо дали е със стоманено покритие или с плочки, опцията против хлъзгане е от съществено значение, съветват експертите.

Много подове със стоманено покритие предлагат опция против хлъзгане, а композитните подове под душа са с матово покритие за допълнително сцепление. При облицоването на пода под душа е изключително важно да изберете плочки с матово покритие за сцепление, а не гланцирани, което би било опасно.

Налични са няколко идеи и дизайни за мокри помещения, от ултра- минимални опции без рамки, до смелите изявени черни стилове.

КАКВО ПРАВИ БАНЯТА ДОБРА?

Ако искате да разберете какво прави една баня добра, тайната е, че тя зависи изцяло от индивидуалните нужди. Всеки човек има различни приоритети, които трябва да бъдат взети предвид.

Например, семейна баня може да се нуждае от вана и душ, както и от много място за съхранение, докато самостоятелната баня може да бъде само с малък душ и тоалетна.

Оформлението е ключово за пространството, с което разполагате. Също така е добра идея да помислите, както за осветлението така и за мястото за съхранение  и най- добрия начин да ги постигнете.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *