.
.

Как да предизвикаме щастието


Щастливи ли сте? Съществуват много тънкости, чрез които можете да предизвикате щастието.

Лайфстайл блог stylesfever.com споделя с Вас, читателите на ДЕВА БГ много ценни съвети за това как да бъдете по-щастливи, енергични, позитивни.

Усмивката – тя е ключова за позитивно настроение. Усмихвайте се повече. Понякога го правете, дори да нямате причина. Просто се сетете за хубав спомен и се смейте на воля.

Не е нужно да има причина, да се усмихвате. Създайте си навик, определете си пет минути дневно за смях и се смейте. Можете да сторите това сутрин, а може и вечер, преди лягане. Експерти смятат, че най-добре е да се смеете сутрин, след ставане. Истината е, че чрез усмихване може да се подобри настроението.

Следващият съвет, чрез който да бъдете по-щастливи, е да помагате на другите. Можете да се включите в доброволчески организации, можете да помагате и чрез социалните мрежи, да правите дарения, мили жестове на нуждаещи се, на хора в беда и т.н.

Доброволческата дейност значително повишава енрегията и подобрява настроението.

Мигове със семейството и приятелите – едва ли има по-голямо щастие от това да сте заедно с цялото си семейство. Особено днес, когато живеем в един динамичен свят, свят, при който почти няма българско семейство, при което поне един член да не е в чужбина. Вярно е, трудно е да се съберете всички, но старайте се при годишни сбирки да присъствате.

Създавайте спомени – за които често да се сещате. По този начин, спомените ще Ви връщат доброто настроение, особено когато преживявате тежки мигове.

Стойте далеч от материалното. Лукс, скъпи возила, имоти едва ли ще ви направят по-щастливи от душевното. Вярно е, по-младите няма да откажат последен модел Панамера,т .е. и това би ги направило щастливи, но замислете се, уважаеми читатели и ще разберете, че най-добрите мигове, най-щастливите дни са далеч от материалното.

Благодарете – правете го често, дори за най-малкия жест. Благодарността отключва добри качества у вас и може да подобри значително настроението Ви.

Почивайте си добре, бъдете бодри, весели и засмяни.

Създайте си и „ден за душата“, т.е. един ден в месеца направете така, че да захраните душевното. Тук можете да включите любимо начинание, спорт, посещение на Планина и т.н.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *