.
.

Как да изберем дрехи за новородено


Раждането на бебето винаги е радост. Младите родители се подготвят за такова важно събитие със специални грижи, като избират най-доброто за детето си с любов. Новороденото се нуждае от много неща: детско креватче, детска количка, памперси, дрънкалки и разбира се различни дрехи.

Много родители задават въпроси, какви неща трябва да вземат със себе си в болницата, на какво ще спи детето, докато се прибират, какво креватче да подготвим и т.н. Майките и татковците често купуват огромно количество неща наведнъж, забравяйки, че бебетата растат невероятно бързо. За начало си струва да се купуват само някои от най-необходимите неща, които определено няма да бъдат бездействащи и ще бъдат полезни от първите дни.

При закупуване на дрехи за новородени е важно да се вземе под внимание, че кожата на бебето е много деликатна и тънка, така че нещата с вътрешни шевове и груби етикети няма да му помогнат. Качеството на материалите трябва да бъде на върха. Дрехите не трябва да причиняват дискомфорт, така че колкото по-лесно се къса дрешката, толкова по-добре.

Необходими неща за първите дни на бебето

Бебешки памперси. Често при изписването биват подарявани такива. Когато свършат, е време да закупите първият комплект памперси. Предлага се изобилие от модели. Помислете внимателно кои да закупите, дискутирайте с приятелки и едва тогава действайте.

По-еластичните дрехи са добро решение за новородените и бебетата.

Шапчицата също трябва да е добре подбрана, от удобна материя. Не трябва да запотява главичката.

Разкопчаването на дрешката трябва да е лесно и удобно, за да можете да сменяте памперсите – сами ще се уверите колко често се сменят те.

Трябва да вземете долните ризи, които се закрепват върху раменете, защото са много лесни за носене и премахване.

Обувките са необходими като допълнителна „изолация“ за малки крака. За бебета, моделите, които изглеждат като чорапи са много подходящи.

Първите дни от живота на бебето са изключително важни и приятни за всяко семейство и именно в този период дрешките трябва да са безупречни, и като материя, и като външен вид. Неопитни и млади майки често получават много ненужни дрешки, ръководени от факта, че нищо няма да е излишно. Количество, за сметка на качество. Именно поради тази причина е добре да споделите с приятелките си типа дрешки, които бихте желали като подарък, за да има разнообразие.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *