.
.

Как да изберем аромат – основни правила за поръчка на парфюм онлайн


Как да изберем аромат – основни правила за поръчка на парфюм онлайн

Всяка личност е индивидуална. Завладяваща… Често се стига до там, че да се търси нотката, която да повдига настроението.

Индивидуалното самоутвърждаване, желанието да изглеждате свободни, модерни, отворени за удоволствие и сексуалност и накрая, победата на модата за готово носене доведе до факта, че парфюмът днес не е незначителен и изключителен жест, а най-необходимия завършващ щрих, който завършва ежедневната тоалетна. Когато избираме миризма за себе си, го правим интуитивно. Но самият ни избор информира другите за това как възприемаме себе си, за желания образ и присъщия ни език на чувствата.

Преди няколко десетилетия парфюмеристите вярваха, че „вашият“ аромат трябва да бъде избран, ако не завинаги, то за дълго, така че да „залепва“ за вас, а околните го смятаха само за ваш собствен аромат.

В зависимост от настроението, времето на годината и деня, ние избираме специален аромат за различни ситуации. Ролята се променя – ароматът също се променя. Затова сега психолозите свързват избора на аромат повече с характера на човека, а в никакъв случай с външния вид. Съвременната жена е любопитна, активна и находчива. Ароматът за нея е елемент от образа, чийто избор изисква специална привързаност. Промяната на миризмата е в известен смисъл прераждане. Според експертите изборът на нови парфюми на жената съвпада с края на стария, а не с началото на нов романс.

Мъжът, от друга страна, обича да придава на новата си любовница аромата, който е използвала бившата му приятелка. Парфюмът, подобно на любовта, е неуловим.

Свежите цветни аромати привличат динамични, оптимистични хора.

Романтиците и мечтателите предпочитат топли аромати на растителна основа. Безгрижните и весели натури обичат флорално-плодови парфюми. Ориенталските аромати благоприятстват дълбоките чувства и концентрацията. Миризмата на прах, ванилия и алдехиди е обичана от хората, стремящи се към независимост, свобода и оригиналност. Мъжете предпочитат да използват аромати, за да изразят собствения си идеал; сред мъжките аромати „дървесни“ и „кожени“ са начело.

Пазарът на мъжки парфюми днес е почти толкова наситен, колкото пазарът на женски аромати. Асортиментът им е много богат. Но мъжете са консервативни и са склонни да останат изненадващо верни на ароматите си, въпреки факта, че може да са излезли от мода отдавна. Когато купуват нова тоалетна вода, по -голямата част от мъжете (за разлика от жените) почти не миришат аромати, но купуват, така да се каже, с ушите си.

Опитните продавачи казват, че ако мъжът използва добре подбран аромат, това е заслугата … на неговата жена. Силният пол е енергичен по природа и обича да се изразява – включително чрез аромат. „Дай ми одеколон, който мирише силно“ е един от основните критерии за подбор. По правило тоалетната вода за мъже се произвежда по -упорита и по -богата от дамската. Така че мъжете могат да бъдат спокойни. Мъжките аромати създават впечатлението, че са по -естествени, за разлика от дамските, те много рядко придават различен аромат на кожата на различни хора. Днес обаче създателите на парфюми търсят нов образ на мъж. Това изображение в никакъв случай не е просто и банално. Той е заобиколен от атмосфера на философски размисли, придружена от търсене на хармония. Парфюмните композиции стават все по -сложни. Животът, трансформиран от уханието на любими парфюми, радва човек, подобно на музиката на любим композитор, картина на любим писател. И ако освен това изберете парфюми в съответствие със сезоните и периодите на деня, настроенията и тоалетите, обстоятелствата и хората около вас, тогава животът ще придобие нови цветове и евентуално ще тече по различен, по -щастлив канал.

Как трябва да изберете добър парфюм?

Няма недвусмислени съвети, тъй като всеки възприема миризмите по свой собствен начин, а един и същ парфюм може да упае напълно различно в зависимост от типа кожа, цвят на косата, темперамент и дори от сезона. И все пак има тънкости по този въпрос, които трябва да се вземат предвид. Няма двама еднакви хора. Уникалността на всеки човек се изразява по -специално в химичния състав на кожата. Кожата е жива тъкан и в нея протичат голямо разнообразие от процеси. Жлезите постоянно произвеждат себум и пот, а в микроорганизмите на външната обвивка настъпва активен метаболизъм. Всички тези функции се изразяват в температура, киселинен състав, водно съдържание и други свойства на кожата. Посочените структури и процеси не са сходни не само при различни хора, но и в различни области на кожата на един и същ човек. Външното покритие на човек не е еднаква структура, еднаква за всички хора.

И за финал, ако сте решили да изберете парфмюм онлайн, то Ви съветваме да разгледате следния магазин: https://parfume-luxury.com
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *