.
.

Какво ви е необходимо за новородено момиченце?


Подготовката за новородено бебе е вълнуваща, но има няколко неща, които ще искате да имате под ръка, за да сте сигурни, че новото попълнение във вашето семейство има всичко необходимо. Добре е да вземете няколко неща за малката принцеса, като нова бебешка шапка, бутилка и одеало за повиване. Като всичко това, разбира се, може да бъде открито в сайт за детски стоки. Можете също така да закупите комплект бебешки комбинезони, комплект ръкавици без ръкави и комплект вода за уста.

Повивалник

Независимо дали сте нов родител или това ще ви е второ детенце,а може би трето, е е добре да се запасите с повивалник. Повивалниците са изработени от плат, който позволява на въздуха да преминава през него и да поддържа вашето бебе прохладно. Някои повивки се доставят с лепенки, за да закрепят одеялото на място. Други са направени от по-дебел материал, който е по-издръжлив. Видът плат, който избирате, зависи от вашия климат.

Ръкавици без ръкави

Независимо дали пазарувате за новородено или просто се опитвате да запазите ръцете си топли, има много ръкавици, от които да избирате. Но не искате да купувате чифт ръкавици, които са прекалено обемисти. Това само ще направи вашето малко вързопче радост неудобно. Вместо това изберете чифт ръкавици без ръкави, които са функционални, топли и стилни.

Не само че ръкавиците поддържат вашето малко вързопче радост топло, но също така предпазват от драскотини. Бебетата имат остри нокти, които могат да се закачат за всичко, с което влязат в контакт. Това е особено важно за бебета, които все още се учат да хващат предмети.

Шапка

Използването на шапка, за да стоплите бебето си, не е лоша идея, особено в по-студен климат. Шапките също са чудесен аксесоар за домашен декор. Елегантен в хубава материя ще се окаже пазител за години напред. Качествена шапка, съчетана със стилна лента за глава, може да бъде идеалният подарък за бебето.

Разбира се, не е задължително тя да е първото нещо, за което се сещате, когато става въпрос за подаръци за момиченце, но има много компании, които могат да направят гардероба на вашето момиченце милион пъти стилен. Има дори фирми, които предлагат бебешки шапки, които са предназначени да се използват дълги години напред.

Вода за уста

Използването на вода за уста за новородено момиченце е чудесен начин да гарантирате, че устата на вашето мъниче ще остане чиста и здрава. Въпреки това, преди да се втурнете и да купите бутилка от нещата, важно е да разберете какво прави и как може да бъде от полза за вашето дете.

Денталната асоциация препоръчва използването на вода за уста с флуор за укрепване на зъбния емайл и предпазване от кариес. Също така се препоръчва миене на зъби два пъти на ден с паста за зъби, съдържаща флуорид.

Хидратиращ крем

Поддържането на кожата на вашето новородено момиченце хидратирана и защитена е от съществено значение. Хидратиращият крем помага на кожата й да остане хидратирана, като същевременно й осигурява меко и гладко усещане.

По време на бременността верникс се създава в тялото на майката. Действа като защитно покритие, смазващо бебето по време на раждането. Освен това е естествен овлажнител, който предпазва кожата от изсушаване и напукване.

В допълнение към хидратиращите си свойства, кремът също така помага на кожата на вашето новородено бебе да поддържа естествената си температура.

Зрението се развива постепенно през първите няколко месеца

През първите няколко месеца от живота на вашето бебе зрението му ще се развива постепенно. Те ще могат да разпознават форми и цветов, да следват обекти, които се движат. Ще започнат да развиват координацията око-ръка. Това ще помогне на вашето бебе да хваща и пълзи и ще му позволи да се изправя.

Бебешките очи са силно чувствителни към светлина и отблясъци. Те също са пропускливи за ултравиолетова радиация. Трябва да се уверите, че вашето бебе винаги е защитено от слънчева светлина. Добре е да заведете бебето си при очен лекар възможно най-скоро.

Бутилки

Независимо дали кърмите или храните от шише, важно е да изберете правилните бутилки за вашето новородено момиченце. На пазара има много различни видове бутилки, включително пластмасови, стъклени и бутилки от неръждаема стомана. Всеки тип е проектиран да отговаря на различни нужди.

Пластмасовата бутилка е най-често срещаният тип. Той е лек и лесен за държане. За разлика от стъклените бутилки, той не е толкова чуплив. Освен това е евтин.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *