.
.

Ефективни начини за възстановяване след COVID-19


Дихателна гимнастика поне 2-3 пъти на ден в продължение на 10 минути
Целта на упражненията е да се увеличи доставката на кислород към белите дробове, а следователно и към цялото тяло. Едно от най -неусложнените е волевото задържане на дъха, например по метода на Бутейко. Вдишайте за две секунди, задръжте дъха си за четири секунди, издишайте за четири секунди. Дишането трябва да е леко и безшумно. Друг метод за въздушна гимнастика на белите дробове е упражнението с топка. Обичаме това упражнение заради неговите високи ползи и лекота на изпълнение. Принципът на метода: вдишвате възможно най -много въздух през носа си, усещайки как гърдите ви се пълнят. Обръщам внимание на факта, че белодробната вентилация е ефективна именно с дълбоко вдишване! След това със сила, но без да бързате, издишайте въздуха в балона, като го надувате. И така 2-3 подхода за 10-15 минути. След седмица ще дишате дълбоко!

Ходете поне 30-40 минути на ден 3 пъти седмично

В процеса на рехабилитация след предишно заболяване аеробните упражнения са много важни. Движението е катализаторът на живота! Разбира се, всеки от нас има различно ниво на физическа годност. Затова не съветвам в опит да увелича физическата активност, да организирам много километри маратони. Всичко е добро – мярка! Ходенето с леки темпове на чист въздух вече е първата стъпка към възстановяването. Тялото ще ви благодари.

Ежедневно сутрешно загряване за 5-7 минути

Всякакви упражнения се изпълняват 30 минути преди хранене или 1,5-2 часа след това. Стайната температура трябва да е удобна. Ако пулсът не надвишава 100 удара в минута, кръвното налягане не е по -високо от 160/100 и не по -ниско от 90/60.

Здравословен начин на живот – най -ефективният начин за възстановяване на организма

Здравото тяло е по -малко податливо на всяко заболяване. Той се бори по -лесно с инфекцията и се възстановява по -бързо – това е аксиома. Следователно най-важният принцип на рехабилитация след пренесения COVID-19 ще бъде пълното отхвърляне на лошите навици. Тялото ви ще ви бъде благодарно, ако спрете да пушите, пиете алкохол и почувствате умереност в храната.

Масаж, ЛФК, медикаментозна терапия в медицински център

За около 14% от пациентите коронавирусната инфекция е трудна. Разбира се, ако пациентът е имал някакви хронични заболявания, тогава процесът на възстановяване и пълно възстановяване може да се забави.Тези пациенти често се нуждаят от сериозна рехабилитация, включително кислородна подкрепа, физиотерапевтични упражнения, подкрепа на сърдечно -съдовата система. Ако човек е лежал дълго време, е необходимо да се развият мускули и да се предпише специално лечебно хранене. Пациентите, претърпели коронавирусна инфекция, в момента са на рехабилитация в областния кардиодиспансер. Това са хора, страдащи от няколко съпътстващи заболявания, които се нуждаят от помощта на лекари.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *