.
.

Етеричните масла и техните ползи за здравето


Маслата с натурален природен състав играят значима функция в здравословен аспект, защото доставят единствено ползи и не оказват вред върху организма.

Етеричните масла се извличат от лечебни билки, за да предадат на тялото полезни активни вещества и да окажат благоприятно влияние върху имунната система.

Какви са основните ползи, които етеричните масла доставят на здравето?

Пречистване на организма

Етеричните масла значително подобряват здравето благоприятно върху организма, тъй като доказано премахват токсините и свободните радикали в тялото.

Те действат с помощта на своите антимикробни, антигъбични и антисептични свойства. Те ускоряват пречистването и детоксацията на организма, като допринасят за оптималното здравословно състояние.

Установяване на хормонален баланс

Друго полезно свойство на етеричните масла е тяхната функция за нормализиране на оптималния хормонален баланс. Правилното функциониране на хормоните е от съществено значение за протичането на редица процеси в организма.

Маслата с натурален състав доказано възстановяват оптималните хормонални нива с помощта на своите наситени билкови аромати, които могат да се втрият в дланите, да се използват за масаж или да бъдат разпръскани чрез дифузери.

Справяне с дихателни проблеми

Етеричните масла доставят ползи на здравето, като ефективно лекуват различни проблеми на дихателните пътища, като чрез наситените си аромати проникват в организма и облекчават различни заболявания като бронхит, астма или др.

За да подействат ефективно върху дихателните органи, етеричните масла се разпръскват във въздуха чрез дифузери, за да бъдат бързо и лесно абсорбирани от организма.

Нормализиране на кръвообращението

Сред здравословните ползи на етеричните масла е тяхната функция да нормализират оптималните нива на кръвообращението.

Маслата възстановяват успешно притока на кръв, като по този начин предотвратяват риска от различни сърдечно-съдови заболявания на организма.

Заздравяване на костите и мускулите

Едно от ценните свойства на етеричните масла е, че укрепват костите и мускулите. Маслата доказано лекуват различни проблеми като навяхвания, контузии, мускулни болки и ревматизъм.

За да подействат лечебно маслата се прилагат локално върху уязвимите места. Те охлаждат и облекчават болките с помощта на своя натурален природен състав.

Да обобщим:

Етеричните масла на Дотера са уникални природни съставки, които действат на организма в различни важни аспекти – здраве, емоционален баланс и поддържане на красотата.

Ползите на етеричните масла върху здравето са многобройни, като основните са нормализирането на хормоналния баланс, предпазването от сърдечно-съдови заболявания, лекуване на дихателни проблеми, укрепване на мускулите и костите, както и пречистване на организма.

Здравословните качества на етеричните масла се дължат на техния чист природен състав и наситени билкови аромати, които се абсорбират лесно и ефективно от организма.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *