.
.

Екзотика в косите


България е страна, която предлага стотици опции за незабравими преживявания, и то с екзотичен привкус – пещери, водопади, скрити пътеки, катерене… Нашето си е хубаво, но всеки уважаващ себе си турист поне веднъж трябва да кривне от пътеката и да избере дестинация, която е определяна единодушно като „екзотична”. Ето и нашите предложения.

Храмът на тигрите, Тайланд – Ват Фу Луанг Та Буа, или накратко Храмът на тигрите, стана популярен след филмите на Animal Planet за идилията на това отдалечено място. Тук тигър и човек живеят ръка за ръка (или ръка за лапа), без никакви проблеми. Монасите от храма изглежда имат специална връзка с могъщите котки, защото не е странно тук да видите човек, в чиито скут лежи главата на прозяващ се тигър. До Тайланд летят Swiss.

Алеята на акулите, Южна Африка – Ако спокойното съжителство на звяр и човек ви се струва непонятно, то посетете ЮАР, където водите изобилстват от острозъбите кралици на океана – белите акули. Имате уникалната възможност да се гмурнете сред тях (разбира се с необходимото обезопасяване), и да станете част от техният кръвожаден ритуал на хранене. ЮАР е на един билет разстояние с Lufthansa.

Так Бе Ха, Мексико – Потайни пътеки, останали от времето на маите водят към един комплекс от пещери, които предлагат освежаващи възможности за гмуркане. В самото сърце на Мексико, това кътче с извънземен декор осигурява на авантюристите мечтаното забавление, в което е включено много ехо и плясък на вода. Самолетни билети – от Alitalia.

„Лос Гласиарес”, Аржентина – Ако при думата лед на първо място в главата ви изникват полярните шапки, помислете отново. Патагония е дом на едни от най-впечатляващите ледени полета, а смъртоносният студ е описан в не един и два пътеписа. Но не се тревожете – едно пътешествие до националния парк „Лос Гласиарес” е разумното решение, за да станете свидетел на бялото могъщество на леда. До столицата Буенос Айрес летят редовно American Airlines.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *