.
.

Диета и фитнес-формулата за плосък корем


Със сигурност на света има жени, които няколко седмици след раждането имат потресаващо плосък корем: все едно никога не са раждали.Това е чиста загадка за мен.Още повече, че от край време имам проблеми с килограмите.И за да нося 42 размер, трябва да си „зашия“ устата след 18 часа и да правя убийствени упражнения във фитнес залата.Това рабира се е невъзможно.Започнах обаче нчколко пъти в седмицата да отделям по 20 мин за упражнения, най- вече тези за корем.Чесна дума ефекта беше покъртителен.

Така че, както вече сте разбрали днес сте говорим за стройна фигура и най -вече за корема и талията.Времената в които жените носеха корсет за стягане на талията.Въпреки това талията на жената все още е обект на възхищение от страна на силния пол. По ирония на съдбата именно в корема и талията се трупат ненужните мазнини, създава се така наречения “спасителен кръг“ просто за всеки случай.

Основните причини за наддаване на тегло около талията са:

  • Преяждане и неправилен режим на хранене
  • Бременност
  • Заседнал начин на живот

Физическата активност, съчетана с правилно хранене – залог за хармония. И въпреки , че знаем това как да се храним здравословно в офиса? Как да се ангажирам изцяло във фитнес, като работят до късно? Трябва да се намери компромисен варичнт , защото само заедно, тези две понятия водят до видими резултати. Така че най-малко 15 минути на ден трябва да правим упражнения за преса. Правете ги рано сутрин, или вечер преди лягане. В допълнение ще ви кажа, правете промени в графика на упражненията. За да имате по- тънка талия, а на корема ви да се почви релеф-като за начало е нуйно да премахнете слоя мазнина под която са скрити мускулите.След това тези мускули трябва да се приведат в тонус.Тези две неща са взаимно свързани.

И така,сега да поговорим за тези упражнения,които ще помогнат да укрепим мускулите на корема и да го направят по-плосък.
Добре е в този случай да прибегнем до въртене на обръч или да танцуваме хула-хуп(хавайски танц).За масажни упражнения,по-добрият вариант са упражненията върху топка.Въртете обръч по 10-15 минути на ден, например,през почивните дни или вечер пред телевизора.Това упражнение стимулира кръвообръщението, ускорявайки обмяната на веществата в организма и топенето на мазнините. Но ето че тези упражнения няма да я направят талията по-тънка.Звучи като парадокс ,но е факт.Ето за пример,ако вашата талия е с минимум подкожни мазнини,наблягайте на развиването на бицепсите,рамменните мускули и гърба.Така визуално,талията ще изглежда по-малка.В случай,че талията се е скрила под слой мазнина,единственният способ е диетата!
Но натоварването на коремните мускули не трябва да се прекратява.За това правете коремни преси,без отказно от 15 до 30 минути дневно.През този период време,трябва да се тренират всички групи,коремни мускули.Много важна забележка е,че по време на упражненията за коремната преса,задължително трябва да се издишва целият въздух от белите дробове,когато мускулите се съкращават.След тренировка,може да се появи треперене в мусколите,а сутрин и мусколна треска,което гарантира че сте направили тренировката правилно.

Упражнения- коремни преси

-Легнете на пода и сгънете краката в коленете, бавно повдигайте и отпускайте торса.Направете 20 повторения.Починете си няколко минути и направете повторение.
-Хубаво е да се потренира и за долна част на корема.Това се прави с популярното упражнение „велосипед“. Лягате на пода по гръб вдигате крака сгъвате ги в коленете и въртите импровизирани педали на велосипед.Минимума е 20 повторения по две серии.
-Много важни за релефа на корема и страничната му част са упражненията при който легнали на пода с десен лакът докосваме лявото коляно.За целта е нужно леко усукване на тялото.Направете две серии по 40 повторения.
-За да работите за вътрешна част на коремните мускули направете следното упражнение.Наклонете се напред и се подрете с ръце на ниска пейка или маса.След това леко сгънете краката в коленете , приберете корема максимално навътре и превивайки гърба.Задръжте въздуха минимум 2 секуди след което издишайте.
-Легнете с глава опряна в стената, сложете ръце под таза с дланите надолу, изпанете краката в шпиц, повдигате краката си изпънати максимално нагоре, задръжте в тази позиция минимум 2 секунди.Издишайте при спускането на краката и вдишвайте при повдигането им.Направете 8 повторения.
-Следващите упражнения са за най- долната вътрешна част на корема, именно там най- шесто се събира излишната мазнина.Легнете на пода с ръце под таза с дланите надолу, сгънете краката в коленете, кръстосаите ги в глезените и ги разтворете в коленете.Започнете да приближавата краката към гърдите максимално близко и връщайте в изходна позиция.Направете 20 повторения в по 2 серии.

Източник: Klukarkata.net
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *