.
.

Грижа за кожата за дами около 30-те години


Тридесетте години на човек са забързано време – зает с отговорности, развълнувано преследване на цели и често борба с противоречиви желания. С други думи, същността на живота. Понякога изглежда, че сте толкова обвързани с отговорностите на работата и семейството и животът е толкова взискателен, че не остава време за вас самите.

Това обаче е и моментът, когато най-накрая успявате да погледнете към себе си. След като сте постигнали някои от целите си и сте изградили живот отделен от родното си семейство, често се чувствате напълно пораснали. Способни да вземате решения самостоятелно и да начертаете пътя на живота си. С годините идва и по-засилената грижа за кожата, а в тази статия ще разберете повече за нея и процедурите, които може да си направите.

Как се променя кожата с годините и как може да ѝ повлияете?

Два аспекта от живота, които обикновено са важни за нас, са да бъдем възможно най-здрави и привлекателни, както и толкова дълго, колкото е възможно. Привлекателната кожа за цял живот е без проблеми и също така има еластичност, издържа на увисване, поддържа добро регулиране на влагата и е с минимална поява на бръчки. Това може да се предотврати с някои процедури, една от тях е мезотерапията за лице и тяло.

През тридесетте години може да започнете да виждате неправилна пигментация и спукани кръвоносни съдове, особено ако сте любител на слънцето или имате активен живот на открито.

Топ 10 неща, които трябва да направите през 30-те си години, за да забавите стареенето на кожата:

  • Използвайте слънцезащитен крем всеки ден
  • Набавете си качествени продукти за лице и тяло
  • Използвайте активна грижа за кожата, за да запазите и произведете колаген, модулирайте пигмента и се консултирайте със специалистите в салон за красота
  • Третирайте увреждането от слънцето и пигментацията
  • Не пипайте лицето си и не правете излишни мимики
  • Възстановете обема и попълнете бръчките с филъри
  • Контролирайте акнето и лекувайте белези от него
  • Създайте диета с нисък гликемичен индекс, за да намалите разграждането на колагена
  • Контролирайте теглото, за да намалите увисването
  • Контролирайте стреса и се наспивайте много добре

Това са само част от предложенията, които ви съветваме да правите всеки ден, а някои процедури и терапии всеки месец. Не се колебайте да се консултирате със специалистите в салона, за да може заедно да вземете решение за добра грижа при поява на бръчки. Изберете качествени продукти, с които ще успеете да поддържате кожата си в домашни условия и така ще предотвратите изсушаване и ще ѝ помогнете да има по-добра хидратация.

Грижата за кожата е в основата за предотвратяването на петна, бръчки и всичко, което може да я направи по-слаба, по-нееластична и дори груба. Изберете правилните процедури, които да правите често в професионален салон за красота, както и грижата, която може да имплементирате в ежедневната си рутина.

Направете диагностика на кожата си, чрез която ще разберете, точно от какво има нужда тя и така лесно ще успеете да намерите правилната грижа за нея. Каква е вашата кожа, процедурите, които правите в салон, както и продуктите, които използвате?
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *