.
.

Видове висококачествено сребро


Elegantly dressed woman makes handmade necklaces, working with needles and thread in jewelry workshop.

Във всеки добър магазин за сребро ще откриете много видове висококачествени бижута. Ето кратко ръководство за това как да намерите такова, което отговаря на вашите нужди. След като научите за различните видове сребро, можете да пазарувате с увереност. Ще се радвате, че сте направили тази инвестиция. Но как да разберете дали едно сребърно бижу е наистина висококачествено? Продължете да четете!

Сребро проба 925

Стерлинговото сребро е най-разпространения вид особено при бижутата. Проба 925 означава, че продуктът съдържа 92,5% сребро и 7,5% други примеси, като най-често се използва мед. Този вид сребро е издръжливо във времето, устойчиво на различни влияния, изглежда красиво и не е скъпо. 

Континентално сребро

„Континентално сребро“ е термин, използван за сребърни изделия от цяла континентална Европа. Понякога се използва, за да опише бижута, които нямат отличителни белези или са редки. Европейските сребърни сплави се различават по цвят, чистота и издръжливост. Въпреки че по-голямата част от среброто в континентална Европа няма достатъчно съдържание на сребро, за да получи печат, някои разновидности съдържат до 95% чисто сребро. Френското сребро е 95%, докато холандското съдържа 83,5% сребро. Въпреки че континенталното сребро не е толкова разпространено като стерлинговото сребро, някои европейски региони продължават да произвеждат бижута, като използват традиционните стандарти. Има десетки различни качествени марки за европейско сребро. 

Чисто сребро

Когато става въпрос за закупуване на фини сребърни бижута, имате няколко различни възможности. Среброто за монети е най-често срещаният тип, използван в монетите и обикновено се състои от 90 процента сребро и 10 процента мед. Този вид сребро е много мек и лесно се огъва и поврежда, което го прави най-подходящ за огърлици, пръстени и гривни. Тъй като среброто за монети е толкова меко, производителите на бижута често използват сребърно покритие, процес, при който атомите на среброто са химически свързани с основния метал. Този процес добавя тънък слой сребро към бижуто и то е достатъчно издръжливо за ежедневна употреба.

Сребро с проба Британия

Най-добрият начин да определите състава на вашите сребърни бижута е да потърсите отличителни знаци. Чистотата на среброто от проба Британия е еквивалентна на тази на стерлинговото сребро и е разработено, за да улесни търговията между Англия и други европейски страни. Промяната в чистотата позволи на англичаните да изнасят своето сребро във Франция, където правният стандарт за сребро е много по-нисък от този на Великобритания. Оттук и името Британия. Този клас е създаден, за да осигури международен стандарт за бижута, тъй като представлява приблизително 50% от цялото сребро, продадено в Европа.

Ако и вие търсите качествени сребърни бижута, не забравяйте да поговорите с продавача за произхода им, както и да видите печата, който да ви докаже, че закупувате истинско сребро.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *