.
.

Модерното електронно списание

.

Основни признаци, по които да познаем, че половинката ни е склонна към агресия


Днес ще поговорим за агресията, и по-точно за семейната агресия.

Ако сте дама, която предстои да се премести при половинката си, т.е. Ви предстои коренна промяна в начинът на живот, предстоят радостни моменти, то е хубаво да прочетете тези съвети, благодарение на които да вземете категоричното решение, дали човекът до Вас е правилният избор, или е склонен към агресия и може да Ви посегне.

Съществуват няколко основни признаци, които лесно могат да Ви подскажат какъв е мъжът до Вас, ето ги и тях:

Скорошни актове на насилие;
Вербални или физически заплахи;
Употребата на ножове, носенето на оръжие и други подобни също са червена лампа, която трябва да Ви светне;
Нарастваща психомоторна възбуда;
Интоксикация с наркотични вещества и/или алкохол;
Параноидни идеи при психотичен пациент;
Халюцинации, които приканват пациента към насилие;
Пациенти с личностови разстройства, неконтролируеми, пациенти, които лесно губят контрол;
Предупредителни физически знаци – ако забележите, че мъжът до Вас стиска често юмруци, то това е знак, че трябва да имате едно на ум.
 

Психолозите и експертите правят т.нар. оценка на риска от агресия на даден пациент, но и Вие, без да сте психолог, можете да направите кратък анализ. Той включва:

Телесно състояние, позитивизъм, дали е налична такава у половинката Ви, внимателно да обследвате дали човекът до Вас има стари сериозни провинения, осъждан ли е, има ли татуси и какви точно са те, тъй като понякога даден татус може да даде доста подробна информация за личността, както и това дали е с нисък социалноикономически статус, отворен ли е към хората и други подобни.

Ако забележите, че човекът до Вас е агресивен, или пък, ако прояви агресия съществуват редица подходи, към които трябва да преминете.

Желателно е да поговорите с него и да потърсите специализирана помощ, най-добре консултация с медицинско лице, което има дългогодишен опит.

Най-желателното е тотална изолация от подобни лица, но ако приемем, че сте влюбени, то трябва да опипате варианти за подобряване на неовото състояние.

Важно е да отбележим, че импулсивните хора, тези, които биват предизвиквани, тогава отключват своята агресия, т.е. трябва и Вие самите да сте изключително внимателни. Например, ако знаете, че човекът до Вас се дразни от нещо, при това сериозно, то не бива да го провокирате.

 

Отзиви

  • Total Score 0%
User rating: 100.00% ( 2
votes )


Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *